Press & Media

Συνοπτική Περιγραφή για το Gentilini
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΞΑΙΣΙΑ ΚΡΑΣΙΑ

Από την πρώτη μας κιόλας σοδειά, το 1984, το όνομα Gentilini έγινε συνώνυμο με το ποιοτικό κρασί στην Ελλάδα. Από τότε ο στόχος μας ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η παραγωγή κορυφαίων, συναρπαστικών κρασιών καθώς και η προώθηση των μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων των τοπικών ποικιλιών της Κεφαλονιάς.

Σήμερα, τα 100 στρέμματα αμπελώνων του οινοποιείου Gentilini καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της  βιώσιμης γεωργίας και παράγουμε μια γκάμα δέκα κρασιών. Οι ποσότητες διατηρούνται χαμηλές για να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα, χωρίς τους συμβιβασμούς που μπορεί να επιφέρει μια πιο μαζική παραγωγή. Παράλληλα με την κύρια παραγωγή φροντίζουμε να διατηρούμε την δημιουργικότητα μας σε υψηλά επίπεδα και να εξελισσόμαστε με την παραγωγή πειραματικών κρασιών κάθε χρόνο.

Το 2002 το οινοποιείο πέρασε στην δεύτερη γενιά όταν η Μαριάννα, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγος της Πέτρος Μαρκαντωνάτος ανέλαβαν το κτήμα. Υποστηρίζονται από μια μικρή, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική, ταλαντούχα και επαγγελματική ομάδα στους αμπελώνες, στο οινοποιείο και στο επισκέψιμο κελάρι. Ειδικά την εποχή του τρύγου, το οινοποιείο σφύζει από ζωή και αντικατοπτρίζει τη θετική ενέργεια ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά, αλλά παίρνουν μεγάλη ικανοποίηση από αυτό.

Η Κεφαλονιά, το νησί του βιβλίου και ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», είναι το πιο μεγάλο και μορφολογικά σύνθετο νησί του Ιονίου. Το νησί είναι καταπράσινο, με άφθονες βροχοπτώσεις το χειμώνα, ακολουθούμενες από μια μακριά, ξηρή και ηλιόλουστη περίοδο ωρίμανσης. Αυτός ο ρυθμός και κύκλος της φύσης είναι ο ιδανικός για την παραγωγή σταφυλιών τέλειας ωρίμανσης, με συμπύκνωση, ισορροπημένη οξύτητα και καθαρή έκφραση της ποικιλίας.

Η σπάνια ποικιλία Ρομπόλα κατατάσσεται από τους ειδικούς του κρασιού μεταξύ των τριών ευγενέστερων λευκών ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα. Η παραγωγή της γίνεται στην ΠΟΠ περιοχή, που  περιορίζεται στο υψίπεδο της κοιλάδας των Ομαλών και στις απότομες πλαγιές του όρους Αίνου, η κορυφή του οποίου φτάνει τα 1.632 μέτρα και καθορίζει το μικροκλίμα της περιοχής. Αυτό το terroir δίνει τη δυνατότητα για κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, που χαρακτηρίζονται από αρώματα εσπεριδοειδών, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριο σώμα με μακριά επίγευση.

Η Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς είναι ένας εξαιρετικός ξάδερφος της πιο γνωστής Μαυροδάφνης της Πάτρας, που οινοποιείται σαν γλυκό κρασί. Στην Κεφαλονιά ωστόσο, αυτή η ποικιλία δίνει πλούσια, ξηρά ερυθρά κρασιά με χαρακτηριστικά αρώματα βύσσινου και άγριας μέντας.

Η ταλαντούχα ομάδα μας φροντίζει να τρυγηθεί κάθε ποικιλία στην σωστή στιγμή ωρίμανσης και να μεταφερθεί στο οινοποιείο σε μικρούς κάδους. Όλη η οινοποίηση και εμφιάλωση γίνεται στο οινοποιείο Gentilini. Το οινοποιείο μας είναι μικρό αλλά άρτια εξοπλισμένο και τα βαρέλια μας προέρχονται από τους καλύτερους βαρελοποιούς στην Ευρώπη. Αυτό μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε, να καινοτομούμε, και να παράγουμε εκφραστικά κρασιά με μεγάλη φινέτσα για τους λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα τα κρασιά Gentilini εξάγονται σε όλο τον κόσμο, από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Μπορείτε να απολαύσετε τα κρασιά μας σε ενημερωμένες κάβες, ποιοτικά εστιατόρια, κάποια από τα οποία  έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, αλλά και στον κήπο του οινοποιείου μας τις γλυκές μέρες του καλοκαιριού.

Ποικιλίες

  • Ρομπόλα Κεφαλονιάς
  • Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς
  • Μοσχοφίλερο
  • Syrah