Gentilini
Robola
Παράγεται από 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ορεινές περιοχές με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Ένα κιτρινοπράσινο, φρέσκο, γεμάτο ορυκτότητα κρασί, με αρμονικά αρώματα κίτρου και λευκόσαρκου ροδάκινου. Δροσερή οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση μεγάλης διάρκειας.
ΤΥΠΟΣ | Οίνος λευκός ξηρός ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλονιάς |
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας. |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ | Ορεινοί αμπελώνες του όρους Αίνου Κεφαλονιάς σε υψόμετρο άνω των 650 μέτρων. Η απόδοση είναι περίπου 350 κιλά ανά στρέμμα. Ασβεστολιθικά και φτωχά εδάφη |
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ | Ο μούστος χωρίσετε σε 4 δεξαμενές και οινοποιείται ξεχωριστά (διαφορετικα υψόμετρα και με 4 διαφορετικές ζύμες). 4 εβδομάδες ωρίμανσης στις οινολάσπες. Το τελικό χαρμάνι υψομέτρων και ζυμών γινεται λίγο πριν την εμφιάλωση. |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | Περιορίζεται σε 25.000 φιάλες |
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ | Κιτρινοπράσινο, φρέσκο και γεμάτο ορυκτότητα, με αρμονικά αρώματα τροπικών φρούτων, κίτρου και λευκόσαρκου ροδάκινου. Δροσερή οξύτητα με ισορροπημένη επίγευση μεγάλης διάρκειας. |
ΑΡΜΟΝΙΑ | Θαλασσινά, οστρακοειδή, σούσι, λεμονάτες σάλτσες |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 3-4 χρόνια |
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ | ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,3 gr/l ΟΞΥΤΗΤΑ: 7,5gr/l pH: 2,9 |
ΕΤΙΚΕΤΑ | Η κομψή, κλασική ετικέτα επιτρέπει στο κρασί να «να μιλήσει» |
Robert Parker Wine Advocate
90 points
The 2019 Robola, seen with about 14 weeks in bottle, is unoaked and comes in at 13% alcohol. It has just one gram of residual sugar and seven of total acidity, making a nice crisp white with a fair share of energy. Laser focused, this has a tart edge on opening, but it still has some obvious fruit. It finishes with power and seems more substantial than its style would suggest. There’s a long, juicy finish that is enticing too. This will show better in late summer, or perhaps, even next spring. Under screwcap, it should hold well.
There is no rush.