Gentilini
Rosé
Το Rosé παράγεται από Μοσχοφίλερο. Είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Έντονα αρώματα ροδοπέταλων, γιασεμιού, κερασιού και βατόμουρου, με δροσερές οξύτητες και ισορροπημένη φρουτώδη γεύση.
ΤΥΠΟΣ | Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός Ποικιλιακός |
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | 100% Μοσχοφίλερο |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ | Ιδιόκτητους αμπελώνες στις Μηνιές με μέση απόδοση ανά στρέμμα – 450 κιλά. |
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ | Οι σπασμένες ρόγες ζυμώνονται για 3 ήμερες. Η σταφυλομάζα πιέζεται και ο χυμός διοχετεύεται σε δεξαμενές ζύμωσης όπου παραμένει μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | Περιορίζεται σε 8,000 φιάλες |
ΠΩΜΑ | Βιδωτό πώμα Stelvin για να διατηρηθούν τα λεπτά ποικιλιακά αρώματα. |
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ | Λαμπερό ροζέ χρώμα. Έντονα αρώματα ροδοπέταλων, γιασεμιού, κερασιού και βατόμουρου. Δροσερή οξύτητα και ισορροπημένη φρουτώδη γεύση. |
ΑΡΜΟΝΙΑ | Ορεκτικά, ασιατικά πιάτα, λιπαρά και τηγανητά ψάρια, τυριά η σαν aperitif |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 1 έτος |
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ | ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,0gr/l ΟΞΥΤΗΤΑ: 6,5gr/l pH: 3,3 |