Gentilini Rhombus Assyrtiko – Robola

Gentilini Rhombus
Assyrtiko – Robola


Μια φρουτώδη, στρογγυλή έκφραση της Ρομπόλας Κεφαλονιάς σε συνδυασμό με το άριστο Ασύρτικο. Αρώματα ροδάκινων, εσπεριδοειδών και βοτάνων. Ζουμερό και δροσιστικό με ορυκτότητα και τραγανό φινίρισμα.

ΤΥΠΟΣ Οίνος ποικιλιακός λευκός
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ 80% Ασύρτικο / 20% Ρομπόλα Κεφαλονιάς
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Το Ασύρτικο προέρχεται από ημιορεινοί αμπελώνες στην περιοχή του Λεοντίου Νεμέας, σε υψόμετρο 350 μέτρα. Η στρεμματική απόδοση δεν ξεπερνά τα 900 κιλά ανά στρέμμα, και τα εδάφη είναι ασβεστολιθικά και φτωχά. Το μικρόκλιμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους και βροχερούς χειμώνες καθώς και ήπιες και δροσερές καλλιεργητικές συνθήκες.

Η Ρομπόλα προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες μέσα στην ζώνη της ΠΟΠ Ρομπόλας, σε υψόμετρο γύρω στα 600 μέτρα. Τα φτωχά, ασβεστολιθικά και χαλικώδη εδάφη παράγουν πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, κάτω από τα 500 κιλά ανά στρέμμα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ηπίους, βροχερούς χειμώνες.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθεί – και να εκφραστεί επάξια – ο ποικιλιακός χαρακτήρας. Το κρασί χαρμανιάζεται και παραμένει στις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες για την εκχύλιση των λεπτών αρωματικών ενώσεων και την δημιουργία σώματος και φινέτσας.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Ένα φρέσκο κιτρινοπράσινο κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκου ροδάκινου και ανθικές νότες. Δροσερή οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ Θαλασσινά, οστρακοειδή, λεμονάτες σάλτσες, τυριά και ως aperitif.
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol
ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,6 gr/l
ΟΞΥΤΗΤΑ: 5,4gr/l
pH: 3,34
ΕΤΙΚΕΤΑ Το όνομα προέρχεται από την λέξη ρόμβος, σχήμα στο οποίο δόθηκαν μαγικές και τελετουργικές ιδιότητες και υπονοεί την ικανότητα του κρασιού αυτού να μας γοητεύει.