Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται στον εκπληκτικό πλούτο των γηγενών ποικιλιών και στα μοναδικά κρασιά που μπορούν να παραχθούν από αυτά, είτε σαν μονοποικιλιακά, είτε σε χαρμάνια. Έτσι πήραμε την οικονομικά δύσκολη απόφαση να ξεριζώσουμε όλους τους αμπελώνες που είχαν Chardonnay και Sauvignon Blanc και να φυτέψουμε την τοπική κόκκινη ποικιλία Μαυροδάφνη.
Η Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας είναι σπάνιος κλώνος της πιο γνωστής Μαυροδάφνης Πατρών, που παράγει γλυκά κρασιά. Στην Κεφαλονιά, αυτή η ποικιλία δίνει πλούσια, ξηρά κρασιά, με χαρακτηριστικά αρώματα βύσινου και άγριας μέντας.