Gentilini Robola
Wild Paths
Τα σταφύλια προέρχονται από αυτόριζα κλίματα 80 ετών στα 850 μέτρα. 50% του μούστου ζυμώνεται με άγρια ζύμη ενώ το 20% του συνόλου ζυμώνεται σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια να δώσει στο κρασί μία βανιλάτη και πλούσια διάσταση. Ένα πλούσιο κρασί με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου και κίτρου, δροσερή ορυκτότητα και έκφρασης του terroir.
ΤΥΠΟΣ | Οίνος λευκός ξηρός ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλονιάς |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ | Τα καλύτερα σταφύλια της σοδειάς από την ζώνη της Ρομπόλας. Η απόδοση δεν ξεπερνά τα 300 κιλά ανά στρέμμα. |
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ | Το 50% του μούστου εμβολιάζεται με επιλεγμένες ζύμες και ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές (80%) και σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20%). Το υπόλοιπο 50% του μούστου εμβολιάζεται με μια άγρια ζύμης που απομονώθηκε από τους φλοιούς και ανακαλλιεργήθηκε στο εργαστήριο μικροβιολογίας τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Κεφαλονιάς. 20% αυτού του μούστου ζυμώνεται σε αμερικάνικο δρύινο βαρέλι για να δώσει στο κρασί μια βανιλάτη και πλούσια διάσταση.
Οι οινολάσπες αναδεύονται (batonnage) συνεχώς για 4 μήνες για την εκχύλιση των λεπτών αρωματικών ενώσεων και την δημιουργία σώματος και φινέτσας. |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | Περιορίζεται σε 4.500 φιάλες και 150 Magnum |
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ | Κιτρινοπράσινο, φρέσκο και πλούσιο σε σώμα Αρμονικά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου και κίτρου, δροσερή ορυκτότητα, έκφρασης του terroir, σπιρτόζα οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση. |
ΑΡΜΟΝΙΑ | Θαλασσινά, οστρακοειδή, σούσι, λεμονάτες σάλτσες, τυριά |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 6-7 χρόνια |
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ | ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol ΣΑΚΧΑΡΑ: 2,3 gr/l ΟΞΥΤΗΤΑ: 7,3 τρυγικού οξέος/l pH: 2,8 |