Gentilini Robola Lees

Gentilini Robola Lees

Gentilini
Robola Lees


Αυτό το project έχει σκοπό να αναδείξει της δυνατότητες για παλαίωση της Ρομπόλας, αφήνοντας το κρασί στης οινολάσπες για 24 μήνες. Κιτρινοπράσινο και φρέσκο για την ηλικία του, πλούσιο σε σώµα, µε αρµονικά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου και κίτρου και εκρηκτική ορυκτότητα, έκφρασης του terroir, σπιρτόζα οξύτητα και ισορροπηµένη επίγευση µεγάλης διάρκειας.

ΤΥΠΟΣ Οίνος λευκός ξηρός ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλονιάς
ΠΟΙΚΙΛΙΑ 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Τα καλύτερα σταφύλια της σοδειάς από την ζώνη της Ρομπόλας. Η απόδοση δεν ξεπερνά τα 300 κιλά ανά στρέμμα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 5 εβδομάδες. Οι οινολάσπες αναδεύονται (batonnage) για 24 μήνες με σκοπό την εκχύλιση των λεπτών αρωματικών ενώσεων και την δημιουργία σώματος και φινέτσας.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Περιορίζεται σε 950 φιάλες και 160 Magnum
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Κιτρινοπράσινο και φρέσκο για την ηλικία του. Πλούσιο σε σώµα µε αρµονικά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου και κίτρου, εκρηκτική ορυκτότητα, έκφραση του terroir, σπιρτόζα οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση μεγάλης διάρκειας.
ΑΡΜΟΝΙΑ Σολομό, αστακομακαρονάδα, θαλασσινά και τυρί
ΠΑΛΑΙΩΣΗ 6-7 χρόνια
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol
ΣΑΚΧΑΡΑ: 2,2 gr/l
ΟΞΥΤΗΤΑ: 6,9 τρυγικού οξέος/l
pH: 2,8
ΕΤΙΚΕΤΑ Αυτή η χαρακτηριστική ετικέτα ενσωματώνει το «R» για Robola και το «24» για την ηλικία του κρασιού. Αυτό ξεκίνησε ως ένα πειραματικό κρασί για να εξερευνηθεί την δυνατότητα της Ρομπόλας να παλαιώσει αν οινοποιθεί σωστά.

Jancis Robinson MW rates Greek wine!!

Gentilini Robola R24 2015 receives a massive 17/20