Gentilini
New Era Syrah
Τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι. Το κρασί παλαιώνει για 12 μήνες σε Αμερικάνικο βαρέλι, αναδείχνοντας την δυναμική αυτής της ποικιλίας. Βαθυκόκκινο, πυκνό, πλούσιο και φρουτώδες με έντονες νότες ώριμων φρούτων και πιπεριού Καλής ποιότητας τανίνες και διακριτική παρουσία του ξύλου.
ΤΥΠΟΣ | Οίνος Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | 100% Syrah |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ | Συνεργαζόμενο αμπελώνα στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Περίπου 500 κιλά ανά στρέμμα. |
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ | Ζύμωση και μεταζυμωτική εκχύλιση των στεμφύλων σε ανοικτές δεξαμενές και σε ανοικτά δρύινα βαρέλια. Ημερήσιο πρόγραμμα piseage για 20 ημέρες. Ωρίμανση σε μικρά αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | Περιορίζεται σε 1,500 φιάλες |
ΠΩΜΑ | Stelvin βιδωτό για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ποιότητας του κρασιού |
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ | Βαθυκόκκινο, πυκνό, πλούσιο και φρουτώδες με έντονες νότες ώριμων φρούτων και πιπεριού. Καλής ποιότητας τανίνες και διακριτική παρουσία του ξύλου. |
ΑΡΜΟΝΙΑ | Κυνήγι, παλαιωμένα τυριά και πλούσια ελληνική και διεθνή κουζίνα |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | Επιδέχεται πάνω από 5 χρόνια παλαίωση |
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ | ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol ΣΑΚΧΑΡΑ: 2,5 gr/l pH: 3,5 ΟΞΥΤΗΤΑ: 6,5gr/l |