Gentilini
Eclipse


Παράγεται από την σπάνια ποικιλία Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και τα σταφύλια προέρχονται από παλιά κλίματα. Tο κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε Αμερικάνικα και Γαλλικά βαρέλια. Έντονο πορφυρό χρώμα, με αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους, γλυκόριζας και μέντας. Πλούσιο και πολύπλοκο με στρογγυλές τανίνες και επίγευση μακράς διάρκειας.

ΤΥΠΟΣ Οίνος Ξηρός Ερυθρός – ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου
ΠΟΙΚΙΛΙΑ Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς 100%
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ιδιόκτητους αμπελώνες στην Κεφαλονιά με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και ασβεστολιθικά εδάφη.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ζύμωση και μεταζυμωτική εκχύλιση των στεμφύλων σε ανοικτές δεξαμενές και δρύινα βαρέλια. Ημερήσιο πρόγραμμα pisage για 20 ημέρες. Ωρίμανση για 12 μήνες σε μικρά γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Περιορίζεται σε 8.500 φιάλες και 300 Magnums
ΠΩΜΑ Φυσικός φελλός και Stelvin βιδωτό.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Εντονο πορφυρό χρώμα. Αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους, γλυκόριζας και άγριας μέντας. Πλούσιο και πολύπλοκο στο στόμα με μαλακές και στρογγυλές τανίνες και επίγευση μακράς διάρκειας.
ΑΡΜΟΝΙΑ Κυνήγι, παλαιωμένα τυριά και πλούσια ελληνική και διεθνή κουζίνα
ΠΑΛΑΙΩΣΗ Πάνω από 6 χρόνια
ΧHΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗ: 13% Vol
ΟΞΥΤΗΤΑ: 6,7g/l tartaric acid
pH: 3,4
ΣΑΚΧΑΡΑ: 3,0g/l
ΕΤΙΚΕΤΑ Ο πρώτος τρύγος αυτού του κρασιού συνέπεσε με μια θεαματική έκλειψη της Σελήνης.